2014. október 26., vasárnap

José Mujica: A gazdagok ne politizáljanak!

Uruguay elnöke, José Mujica ismét unortodox meglátásaival aratott hatalmas sikert az interneten.


gazdagok, José Mujica, politika, Uruguay,
José Mujica. Fotó: AFP/DANIEL CASELLI
Az egykori baloldali gerillavezérből államfővé előlépő Mujica a spanyol CNN-nek adott egy interjút, amiben arról beszélt, hogy mennyire szerencsétlen az, ha a politikusok nagyon gazdagok.
Nem azok ellen az emberek ellen vagyok, akiknek sok pénzük van, akik megőrülnek a pénzért. De a politikában ezt külön kell választani. Ki kell zavarnunk a pénzt szerető embereket a politikából, mert veszélyt jelentenek ott. 
A pénzt imádó emberek szenteljék magukat az iparnak, a kereskedelemnek, hogy megsokszorozhassák a vagyonukat. De a politika az mindenki boldogságáért vívandó küzdelem - nyilatkozta az uruguayi elnök,
Mujicát régi autója és apró parasztháza miatt a sajtóban sokszor emlegetnek a világ legszegényebb elnökeként. Elnöki fizetésének 90 százalékát ajánlja fel minden hónapban jótékony célra, a maradék összeg pedig nagyjából megegyezik az uruguayi átlagbérrel.

A világ legnépszerűbb politikusa

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: 444.hu