2014. október 24., péntek

Földrengés volt Magyarországon

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint Zala megyében Keszthely közelében, csütörtökön a késő esti órákban a Richter-skála szerinti 1,9-es erősségű földrengés volt.


földrengés, Magyarország, természeti katasztrófa, Keszthely,

A rengés központját Keszthelytől 24 kilométerre, körülbelül 1 kilométer mélyen határozták meg. A földmozgással kapcsolatban a katasztrófavédelemhez nem érkezett lakossági bejelentés. Még szép...

Nos, a fentiekkel kapcsolatban a magunk részéről a következő tényekről szeretnénk tájékoztatni az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot és az olvasókat: a Richter-skála szerinti 1,9 erősségű földmozgás nem minősül földrengésnek. Természetesen nem szabad alábecsülni a kisebb, alig érezhető földrengéseket sem, de a felesleges pánikkeltés sem helyénvaló.

Csak összehasonlításként említenénk, hogy Székelyföldön sorozatban vannak ilyen, vagy ehhez hasonló erősségű mozgások, valahányszor Pista bá' bécsapja a kaput, vagy az Asszon a laskasirítővel reavág az asztalra.

Vajon a Magyarországot alapjaiban megrázó internetadó bejelentése utáni órákban milyen értéket mutatott a skála?


Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.