2014. október 18., szombat

Elutasították Barack Obama hitelkártyáját

Nem tudott fizetni a hitelkártyájával Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnöke szeptemberben a manhattani Estela étteremben, ahová a first ladyvel együtt ment vacsorázni.


hitelkártya, bankkártya, bankkártya-hamisítás, bankok, Barack Obama, JPMorgan Chase & Co.

A kínos esetről maga az elnök számolt be pénteken Washingtonban, miután aláírt egy bankkártya-hamisítás elleni védelem megerősítéséről szóló rendeletet.

„Feltételezem, az derült ki, hogy nem használom elég gyakran a kártyámat, és azt gondolták, csalás történik” - idézte fel a szeptember 24-én történt esetet Barack Obama. „Szerencsére Michelle is elhozta a sajátját”- tette hozzá.


Az esettel kapcsolatban a Washington Post megemlékezett arról a nyáron, Austinban történt esetről, amikor Obamánál nem volt elég készpénz ahhoz, hogy kifizesse a több mint háromszáz dollárnyi értékben kirendelt barbecue-t, és kérdően nézett egyik emberére, nem tudva, hogy hitelkártyája működni fog-e. Akkor még elfogadták.

Sajtójelentések szerint az amerikai elnök JPMorgan Chase & Co. kártyáját használja. A legnagyobb amerikai bank nem kívánta kommentálni az esetet, mondván, hogy ügyfeleinek számlájával kapcsolatban nem ad információt.

hitelkártya, bankkártya, bankkártya-hamisítás, bankok, Barack Obama, JPMorgan Chase & Co.
A Fehér Ház sajtóirodája által közzétett képen Barack Obama aláírja a rendeletet
A pénzintézmény akkor is kitért a válaszadás elől, amikor az újságírók azt feszegették, hogy vajon Barack Obama is az érintettek között volt-e, amikor hackerek augusztusban több tízmilliónyi ügyfelük adataihoz fértek hozzá.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Washington Post