2014. október 17., péntek

Díszpolgár lett egy moldvai korcsmáros

Nem a közösségért kifejtett sok évtizedes önfeláldozó munkájáért, nem a szakmájában elért kiváló teljesítményeiért, nem, hanem azért, mert a díszpolgároknak nem kell fizetniük helyi adókat és illetékeket!


Az Adevărul szerint ez az egyetlen magyarázat arra, hogy a helyi önkormányzat csaknem húsz tagja szavazott meg magának díszpolgári címet a kelet-romániai Erbiceni községben. 

Az elöljárók nem feledkeztek meg a közösség más „kiemelkedő személyiségeiről” sem, így részesült elismerésben, mások mellett, a pópa és a kocsmáros is.

Románia, díszpolgár, Erbiceni, önkormányzat
Hemzsegnek a díszpolgárok Erbiceniben
A helybéliek azt mondják, hogy a „díszpolgár-infláció” volt polgármesterük, Constantin Ivan idején indult el, aki azzal védekezik, hogy csak javaslatokat tett, de az önkormányzati testületben nincs szavazati joga, így a döntéseket nem ő hozta meg.

„Kinek adtunk volna díszpolgári címet? A csavargóknak?” - vágott vissza a volt elöljáró, amikor a riporterek arról kérdezték, mivel érdemelte ki az alpolgármester vagy a kocsmáros a megtiszteltetést. A prefektusi hivatal nem támadta meg a határozatot, tehát törvényes - zárta le a témát Ivan.

Az Adevărul megjegyzi, hogy a szegényes Erbiceni községnek harmadannyi díszpolgára van, mint Jászvásárnak, a történelmi Moldva kulturális központjának, miközben lakossága a megyeszékhely népességének csupán hatvanad részét teszi ki.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
vhegy/MTI/Adevărul