2014. október 31., péntek

Böjte Csaba: Húzzák fel Brüsszelben a székely zászlót!

Ha politikusaink tudják szabályozni az uborka görbülését, a széndioxid kibocsátását, az égvilágon mindent, miért ne tudnánk egy nemzeti kisebbségi törvényt alkotni - tette fel a kérdést Böjte Csaba, ferences szerzetes egy, a romániai államelnök-választás apropóján megfogalmazott, de azon jóval túlmutató üzenetben.


anyanyelv, anyanyelvhasználat, Európai Unió, Európai Bizottság, magyarság, székely zászló, Székelyföld, kisebbségek, kisebbségi jogok, kisebbségvédelem, Böjte Csaba,
Böjte Csaba: Ne töltsük az időnket acsarkodással, háborúskodással, gyűlölettel! 
Csaba testvér videóüzenetében határozottan kiáll az erdélyi magyar, a székely jelképek használata és az anyanyelvi jogok mellett.

Megfogalmazása szerint a kisebbségi jogok európai uniós szinten történő elismerése és garantálása „nagyon sok méregfogat kihúzna, nagyon sok emberből a gyűlöletet kioltaná.”Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.