2014. október 16., csütörtök

A kenyér világnapja Sepsiszentgyörgyön

Talán kevesen tudják, ma az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk, a kenyér világnapját ünnepeljük; a Pékek Világszövetsége 2001-ben döntött arról, hogy minden év október 16-án megünneplik a Kenyér Világnapját.


Sepsiszentgyörgy, a kenyér világnapja, kenyér, Székelyföld, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Diószegi pékség, pékek világszövetsége,

A világnap alkalmából a sepsiszentgyörgyi Diószegi Pékség ötszáz-ötszáz, egyenként egy kilogrammos pityókás házikenyeret ajánlott fel Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda lakosságának.

Az ingyenes kenyereket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei osztogatták szét a város központjában, az Erzsébet parkkal szembeni Diószegi üzlet előtt. Csíkszeredában is lesz ma hasonló akció, délután 16 órától a Szabadság téren.
A világnap célja, hogy bemutassa a világ legfontosabb élelmezési cikkének – az életfontosságú ásványi anyagokat tartalmazó, fontos energiaforrásnak –, a kenyérnek a jelentőségét.
A világnapot már közel 30 ország ünnepli elsősorban karitatív jelleggel, mivel ezen a napon a pékek adományaikkal segítik a rászorulókat. Az ünnep alkalmat ad arra is, hogy a pékek áldozatos munkájára és a kenyér jelentőségére a nagyközönség figyelmét is felhívják. (Jeles napok)
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.