2014. szeptember 16., kedd

Újabb medvetámadás Székelyföldön

Egy 31 éves csíkszentmártoni férfit támadott meg a medve a háromszéki Bardóc környékén. 


barnamedve, medve, medvetámadás, Székelyföld,
Illusztráció. Balázs Attila felvétele.
Idén nem ez az első medvetámadás Kovászna megyében; az elmúlt évben négy személyre támadt a medve, mindannyian túlélték a medvével való szerencsétlen találkozást.

A bardóci medvetámadás áldozatát a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban kezelik. A szentmártoni férfit a csípője tájékán, végtagjain és fején sebezte meg a nagyvad - számolt be az esetről Nagy D. István kórházi szóvivő.

Az elmúlt hónapban Gelence területén lévő erdőben egy 37 éves férfire támadt a medve, őt is a sürgősségi kórházba szállították, sebeit egynapos beutalás során sikerült ellátni.

A Kovászna megyei falvak lakóinak életét rendszeresen megkeserítik a települések határába bejáró medvék, amelyek megdézsmálják a terményeket, háziállatokra támadnak, sokan panaszkodnak, hogy éjszaka nem merik elhagyni otthonukat.
KAPCSOLÓDÓ
Tusnádfürdőn megelégelték a medvegarázdálkodást
Háromszéken a legkirívóbb eset két évvel ezelőtt történt, amikor a Sepsiszentgyörgy központjában járőröző helyi rendőrök egy utcán sétáló medvére lettek figyelmesek. A rendőrök autóval követték az állatot, amíg elhagyta a város területét. A medvesétát rögzítették a háromszéki megyeszékhely utcáira felszerelt térfigyelő kamerák is rögzítették.

A Kovászna megyei Környezetvédelmi Hivatal tanulmánya szerint a térségben 600-ra tehető a barnamedve populáció, ezek többsége Sepsibükszád, Szent Anna tó, Vargyas-szoros, Kommandó, Bereck, Dobolló, Málnás és Köröspatak környékén él.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Szerző: Kovács Zsolt (Sláger Rádió, Maszol)