2014. szeptember 11., csütörtök

Székely Napok a budapesti Vásárcsarnokban

Székely napokat tartanak szerdától péntekig a budapesti Központi Vásárcsarnokban. Az immár hatodik kiadásához érkezett háromnapos rendezvényen a látogatók megismerkedhetnek Székelyföld természeti szépségeivel, a székelyek gasztronómiájával és az ott élő emberek népművészetével, népviseletével.


Felcsík Kistérségi Társulás, Székely Napok, budapesti Vásárcsarnok, gasztronómia, kultúra, népművészet, magyarság, Székelyföldi legendárium, Vadrózsák Néptáncegyüttes
A képre kattintva galéria nyílik!
A VI. Székely Napok vendége a 9 települést magába foglaló Felcsík Kistérségi Társulás. A rendezvényen képviselteti magát Csíkcsicsó, Madéfalva, Csíkrákos, Csíkmadaras, Csíkdánfalva, Csíkkarcfalva, Csíkszenttamás, Csíkszentdomokos és Balánbánya.

Az érdeklődők megismerhetik a székely konyhaművészet rejtelmeit, melyeket nemcsak megkóstolhatnak, hanem meg is vásárolhatnak a kiállítás ideje alatt: székelyföldi prémium kategóriás krémsajtokat, vajat, vajkrémet, aludttejet és joghurtokat. Bemutatkozik a magyar fővárosban a Hargita Gyöngye borvíz is. Lesznek svájci technológiával készült érlelt gyergyótekerőpataki sajtok és csíksomlyói díjnyertes likőrök is.

Csütörtökön a Székelyföldi legendárium, míg pénteken a Vadrózsák Néptáncegyüttes bemutatója szerepel a programban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Piaconline