2014. szeptember 2., kedd

Stílusosan búcsúztatja a nyarat a Szalonspicc

koncert, zene, Szalonspicc, Sepsiszentgyörgy, Székelyföld, szalonmuzsika, nyárbúcsúztató

A néhány hete öttagúvá bővült sepsiszentgyörgyi Szalonspicc együttes a századeleji szalonmuzsika elegáns ritmusának és a bográcsban készült hagymatokány illatának szárnyán küldi a nyarat az ősz karmaiba.


Ha igaz a mondás, miszerint a finom étkek mellé zenei táplálék is dukál, miért ne lenne igaz ennek a fordítottja is? - tették fel közösen a kérdést a szervezők és a zenekar tagjai. A Park Komplexum kertjében, szeptember 3-án, szerdán, este 7 órától sorra kerülő koncert nemcsak a füleknek, hanem az ízlelőbimbóknak is élmény lesz: a műsorban elhangzó világhírű dallamokat, sanzon-, filmzene-, operett- és musicalslágereket gasztro-körítéssel „tálalják”.
A Szalonspiccről dióhéjban:
Az együttest 2012-ben alapította Lőfi Gellért zongorista és Pakot István énekes. A duó zongora- és énekalapú század eleji szalonmuzsikát és sanzonokat magába foglaló, magyar és nemzetközi slágerekből álló repertoárral kezdett koncertezni. Rövid időn belül ismertté és közkedveltté vált Székelyföldön. A duót közel egy éve Éltes Áron szaxofonos-klarinétossal trióra bővítették, idén nyáron pedig Vitályos Lehel (nagybőgő), Gáspár Csaba (hegedű) közreműködésével öt főre egészültek ki.
Bográcson Kertész Zsolt hang- és kuktamérnök „játszik”.

Mivel az ősz már jóízűen kóstolgatja a nyarat, és az előrejelzések szerint a koncert időpontjában túlnyomóan felhős és hűvös idő lesz, a szervezők arra kérik a nézőket, hogy a hangszerekre és a hangszálakra való tekintettel pontos időben és rétegesen felöltözve jelenjenek meg.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.