2014. szeptember 10., szerda

Songs of Innocence: itt van a várva várt új U2 lemez

Rajongók millióinak örömére nem csak, hogy elkészült, de váratlanul meg is jelent a U2 együttes várva várt új stúdióalbuma! A bombameglepetés erejével ható bejelentést az Apple kaliforniai termékbemutató rendezvényén tette az ír zenekar.


U2, zene, Songs of Innocence,  U2, zene, Songs of Innocence, tracklist, The Miracle (of Joey Ramone)
Songs of Innocence: albumborító és dallista

A bejelentést követően az iTunes felhasználók azonnal le is tölthették a Songs of Innocence című anyagot, ami ilyen formában vélhetően félmilliárd felhasználóhoz jut el, ráadásul ingyen! Az album október 14-én kerül boltokba különféle formátumokban.

A 11 számos új lemez első kislemezét, a The Miracle (of Joey Ramone) c. szerzeményt a zenekar élőben mutatta be az Apple cupertinói eseményén:Korábban sokféle találgatás látott napvilágot arról, mikor is jelenik meg a U2 új lemeze. Voltak hírek, amelyek 2014 elejére várták a kiadást, mások 2015-öt saccoltak, a zenekar sikeresen titokban tartotta a dátumot és meglepetésszerűen állt elő a kész albummal. Tavaly januárban a csapat maga közölte, hogy az új album munkacíme 10 Reasons to Exist.

A Songs of Innocence a U2 13. stúdióanyaga, a legutóbbi, a No Line on the Horizon 2009-ben jött ki. A zenekar most kiadott közleménye szerint a dalok a hetvenes-nyolcvanas évek hatásait tükrözik, olyan témákkal, mit a haza, a család, a kapcsolatok és a felfedezés. A lemez producerei Danger Mouse, Paul Epworth, Ryan Tedder, Declan Gaffney és Flood voltak.

U2, zene, Songs of Innocence,
U2: Larry Mullen, Jr. (dobos), Adam Clayton (basszusgitáros), Bobo (énekes) és The Edge (gitáros)
Az ír csapat 1976-ban alakult és az 1980-as évek közepén vált igazán népszerűvé. Eddig hozzávetőlegesen 170 millió példányt adtak el lemezeikből világszerte; az Egyesült Államokban hat, Nagy-Britanniában kilenc lemezük volt listavezető. A zenekar eddig összesen 22 Grammy-díjat kapott.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.