2014. szeptember 20., szombat

Kézdiszentlélek: mintegy 3500 motoros demonstrált

Hatalmas motoros tömeg vonult be szombaton délután a háromszéki Kézdiszentlélekre.


bűntény, Free Frog's Riders, haláleset, Kézdiszentlélek, közúti baleset, megemlékezés, motoros baleset, Székelyföld, Chopper Academy MC Románia, Sebestyén Attila
Román és magyar motorosok együtt vonultak fel Székelyföldön, követelve az elhunyt társuk balesetének tisztességes és igazságos kivizsgálását.
Többségük kikapcsolt motorja elé helyezte bukósisakját és gyertyagyújtással emlékezett a negyven nappal ezelőtt balesetben elhunyt Sebestyén Attilára. A figyelemfelkeltő demonstrációt „Tisztességet és igazságot” jelszóval egy bukaresti motoros klub kezdeményezte.

A több kilométer hosszú felvonulásban a szervezők becslése szerint mintegy 3500 motoros vett részt az egész országból, tény, hogy végeláthatatlan volt a felvonuló járművek sora.

A bukaresti Chopper Academy MC România motorosklub által kezdeményezett akcióhoz mintegy harminc romániai motorosklub több ezer tagja csatlakozott. Mindannyian tartották magukat a szervezők felkéréséhez, hogy legyen békés, erőszakmentes a felvonulás, amelynek végén mindegyik motoros távozott abba az irányba amerről jött.

bűntény, Free Frog's Riders, haláleset, Kézdiszentlélek, közúti baleset, megemlékezés, motoros baleset, Székelyföld, Chopper Academy MC Románia, Sebestyén Attila
A motorosok többsége a leállított motorja elé helyezte a bukósisakját, és gyertyát gyújtott a szentléleki baleset 37 éves áldozata előtt.
A Kézdiszentlélekre bevonuló motorosokat a hatóságok korábbi felszólítása ellenére sok helyen a helybéliek sorfala fogadta, akik meg is tapsolták a felvonulókat. A helybéliek körében érezhető volt a feszültség, amiért a hatóságok pénzbírsággal fenyegették őket, ha részt vesznek a felvonuláson.

Az esemény helyszínét egyébként a vártnál kevesebb csendőr és rendőr biztosította. Negyed annyian voltak mint amennyit legutóbb, a két magyarországi Gój Motoros érkezésének hírére kivezényeltek. A hatóságoknak a forgalomirányításban volt feladatuk, a motorosok rendbontás nélkül távoztak.

A kézdiszentléleki esemény helyszínére érkezett az augusztus elején elhunyt Sebestyén Attila özvegye és Pál Tamás, aki a balesetet szenvedett társa segítségére sietett és a cigánysor lakói meglincselték. A motorosok kifejtették, azért van szükség a felvonulásra, mert elégedetlenek, hogy lassan halad a nyomozás, amely ebben az ütemben több évig is letarthat, amíg már senki nem emlékszik pontosan a történtekre.

Felrótták a rendőrségnek, hogy pénzhiánnyal magyarázza az orvostani jelentés elkészítését, holott legutóbb volt pénz arra, hogy két magyarországi motoros érkezésére több száz csendőrt és rendőrt a helyszínre vezényeljenek. A szervezők szerint mindaddig megismétlik a motoros felvonulásokat, míg a hatóságok biztosítani tudják azt, hogy a kézdiszentlélekihez hasonló esetek nem ismétlődnek meg.
Az augusztus 10-én történt balesetben a 37 éves szovátai Sebestyén Attila vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt. A motoros meghalt, utasa és az elgázolt kislány súlyosan megsérült, egy segíteni megállt másik motorost pedig a kislány hozzátartozói megvertek és megkéseltek. A Kovászna megyei főügyész szerint nem merül fel a gyilkosság gyanúja, az erdélyi magyar lapokban azonban több olyan nyilatkozat is megjelent, mely szerint az áldozat élt a baleset után, és a helyszínen összegyűlt tömeg lincselte meg.
KAPCSOLÓDÓ:
A cigányok, a rendőrség és az autonómia
 A rendőrség szerint nem történt lincselés

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Szerző: Kovács Zsolt (Sláger Rádió)
Fotók: Profi Rádió Kézdivásárhely