2014. szeptember 25., csütörtök

Marosvásárhelyi flashmob-ügy: az EMNT szerint hatósági túlkapásról van szó

Hatósági túlkapásnak minősíti a Maros megyei Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács a marosvásárhelyi villámcsődületen résztevők igazoltatását és megbírságolását.


A közlemény szerint az intézkedés és ennek indoklása alapján minden három főnél nagyobb csoportot – nagyobb családi rendezvény résztvevőit, a városi buszra várakozó utasokat, vagy éppen a buszról leszálló turistákat – meg lehetne bírságolni.

Amint már korábban hírül adtuk, a Maros megyei csendőrség ezer lejes bírságot szabott ki mindazoknak, akik szeptember 16-án villámcsődületen fejezték ki Skócia függetlenségét támogató véleményüket.

A bírságolás kulcsfigurája ismét a banis ügyet megelőző piaci akció egyik főszereplője, Valentin Bretfelean, a helyi rendőrség – titkosszolgálati múlttal rendelkező – vezetője, aki kijelentette: ha háromnál több személy vesz részt egy eseményen, az a törvény értelmében gyülekezésnek számít, és engedélyköteles.

A Maros megyei EMNT arra kéri a megbírságolt személyeket, hogy a bírság kifizetése helyett közösen fellebbezzék meg az intézkedést.

Íme a közlemény szövege:Z. Nagy István

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.