2014. szeptember 23., kedd

Kézdiszentléleki motorbaleset: a rendőrség szerint nem történt lincselés

A román hatóságok álláspontja szerint a balesetben szerzett sérülései okozták annak a 37 éves szovátai motorosnak a halálát, aki augusztus 10-én a székelyföldi Kézdiszentléleken vesztette életét.


Kézdiszentlélek, motoros baleset, Sebestyén Attila, cigányság, közúti baleset, haláleset, Chopper Academy MC România, Free Frog's Riders

Az ügy azért került az érdeklődés középpontjába, mert romániai motoros fórumokon elterjedt a hír, miszerint a fiatalember voltaképpen lincselés áldozata lett. Továbbá az erdélyi magyar lapokban több olyan nyilatkozat megjelent is, mely szerint az áldozat élt a baleset után, és a helyszínen összegyűlt felbőszült tömeg verte agyon.

Sebestyén Attila egy, az úton szabálytalanul átkelő, 11 éves kislány elgázolását próbálta elkerülni, amikor bukott motorjával. A kislány feldühödött rokonsága megkéselt egy másik motorost, aki a balesetet szenvedett társa segítségére sietett.

Ion Popa Kovászna megyei rendőrkapitány mai sajtótájékoztatóján elmondta, a részletes törvényszéki orvosi jelentés arra utal, hogy Sebestyén Attilát esése során kemény tárgynak ütközve érte halálos sérülés. Halálát fulladás okozta, amit belső vérzés váltott ki.

A rendőrparancsnok elmondta, az esetet vizsgáló kézdivásárhelyi ügyész vélhetően azért nem adta vissza a motoros bukósisakját a családnak, mert szüksége lesz rá a bizonyítási eljárásban.

A rendőrkapitány szerint a balesetben vétlen, megkéselt motoros élete veszélyben forgott, ezért gyilkossági kísérlet gyanújával vizsgálják a késelés gyanúsítottját, aki előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást.

A baleset után Kézdiszentléleken több megemlékezést is tartottak motorosok. Szombaton több mint háromezer romániai motoros vonult a baleset helyszínére. Vezetőik kijelentették, elégedetlenek a kézdiszentléleki baleset és önbíráskodás körülményeit vizsgáló nyomozás ütemével. A megemlékezések idejére elmenekült a településről a roma közösség, mert veszélyeztetve érezte magát.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI