2014. szeptember 10., szerda

Az Apple legújabb termékei: iPhone 6, 6 Plus, Apple Watch (új U2 album)

Az Apple kedden bemutatta új, a korábbinál nagyobb képernyővel rendelkező iPhone okostelefonjait. Plusz: mobilbugyelláris (Apple Pay), okosóra (Apple Watch) és ingyenesen letölthető új U2 album (Songs of Innocence). 


Apple, Apple Pay, Apple Watch, iPhone6, iPhone6 Plus, iTunes, Songs of Innocence, U2,
Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója bemutatja a vállalat két új okostelefonját.
A telefonok értékesítését szeptember 19-én kezdik meg az Egyesült Államokban - a kisebbik modell (iPhone 6) ára 199 dollár lesz két éves szerződéssel, a nagyobbiké (iPhone 6 Plus) pedig 299 dollár -, a készülékek a világ több mint kétszáz hálózati szolgáltatójával lesznek kompatibilisek, beleértve a három kínai szolgáltatót is.


Az iPhone 6 és iPhone 6 Plus 4,7 illetve 5,5 hüvelyk (mintegy 12 és 14 cm) képernyőátmérővel rendelkeznek. Az Apple más oksotelefon gyártókkal ellentétben a „nem megfelelő képminőségre” hivatkozva korábban elzárkózott a nagyobb képernyőméret használatától.

Plus verzió képe élesebb lesz az előző iPhone-okénál, az eddigi hüvelykenként 326 helyett 401 képponttal. A telefonok képernyője 1920x1080 képpont méretű HD-felbontással rendelkezik. A nagyobb képernyő jobb kihasználásához az iPhone alkalmazásoknak ezentúl horizontális üzemmódja is lesz. A telefonok kamerái digitális képstabilizálással és új szenzorokkal rendelkeznek, másodpercenként 240 képkockát képesek rögzíteni, a képfelbontásuk pedig 8 megapixeles.

Telefonáláskor rossz térerő esetén az új készülékek automatikusan és észrevétlenül WiFi-kapcsolatra váltanak át. Ez az újdonság az amerikai szolgáltatók közül elsőként a T-Mobile-nál lesz elérhető.

Az új telefonok gyorsabbak és kissé vékonyabbak elődjeiknél, és az akkumulátorok is tartósabbak lesznek a korábbi modellekénél. Egy új szenzor nemcsak a felhasználó által megtett távolságot, hanem azt is érzékeli majd, hogy mekkora szintkülönbséget küzdött le.

Az Apple az új iPhone modellek mellett bejelentette Apple Pay szolgáltatásának megindítását is. Az Apple új telefonjai NFC (közeli, néhány centiméteres hatótávolságú) kommunikációs áramkörrel és egy biztonsági chippel is fel lesznek szerelve a fizetések biztonságos lebonyolításához.

Az Apple Pay nem tárol majd bankkártya adatokat, hanem minden egyes fizetésnél egyszer használatos azonosítókat generál. Az adatátvitel minden esetben titkosítási eljárással történik majd. A tájékoztatón elhangzott, hogy az Apple nem szerez majd tudomást arról, mit vásároltak a készülék felhasználói az Apple Pay szolgáltatással.


Az Apple Pay szolgáltatást az ingyenes iOS 8 frissítéssel már a szeptember 17-től 220 ezer amerikai üzletben igénybe lehet venni. A partnerek között egyebek között szerepel a Disney, a Whole Foods, a Subway, a Macy's, Uber és a McDonald's is.

Az Apple egyúttal bemutatta első viselhető készülékét, az Apple Watch okosórát is. A cég ezzel - az iPad 2010-es megjelenése óta - először lépett új termékkategóriába. A videoprezentáción bemutatott készülék lekerekített sarkú négyszögletű formával rendelkezik.
Ez a készülék teljesen átformálja mindazt, amit az emberek ettől a termékkategóriától vártak - mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.


Az óra, Cook szerint „az Apple történetének új fejezetét” jelenti és „a legszemélyesebb” készülék, amit a cég megalkotott. Az iPhone5-ösökkel és a későbbi készülékekkel együtt lesz majd használható. A három méretben és három modelltípusban megjelenő, Siri hangvezérlésű, a tulajdonos egészségügyi és fitness-adatait hordozó, zenehallgatásra és üzenetküldésre alkalmas készülék a jövő év elejétől 349 dollártól kezdődően lesz kapható. Az órával tárcsázni és zoomolni is lehet.

Az IDC kutatóintézet szerint a viselhető készülékek piaca az idei 19 millió készülékről 2018-ra 112 millióra bővül majd.

A prezentáción fellépett a U2 ír rockegyüttes, amely meglepetésre öt év után Songs of Innocence címmel új albumot adott ki, és amelyet az Apple iTunes felhasználói mostantól október 13-ig ingyen tölthetnek le.Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI