2014. szeptember 18., csütörtök

A tél előfutára a dér: Csíkszereda fagypont alatt

A Hargita megyei megyeszékhely meteorológiai állomásán az idei ősz eddig legalacsonyabb hőmérsékleti értékét mérték ma reggel.


időjárás, Csíkszereda, Székelyföld, Hargita megye, fagy,

Tankó Károly meteorológus közlése szerint reggel fél nyolckor mínusz 3,1 Celsius-fokot regisztráltak az állomás műszerei. Az országban csütörtök reggel Csíkszeredában volt a leghidegebb; a megye „meleg pólusa” plusz hat fokkal Székelyudvarhely volt.

A meteorológus a Mediafax hírügynökségnek elmondta: Csíkszereda mellett a gyakran Románia „hideg pólusa”-ként emlegetett Gyergyóalfaluban is deres volt a határ, a településen -0,7 fokot mértek. Maroshévízen a köd rontotta a hőérzetet, itt 0,4 fok volt. A Bucsin-tetői meteorológiai állomáson ma reggel 3 fok volt.

A mai negatív értékek messze elmaradnak az 1977-ben beállított mínusz tíz Celsius-fokos szeptemberi csíkszeredai hidegrekordtól. Hargita megye szeptemberi melegrekordját is Csíkban mérték 1952-ben: a valaha feljegyzett legmagasabb szeptemberi hőmérséklet 33,8 fok volt a székelyföldi városban.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.