2014. szeptember 14., vasárnap

A Kárpátok Gladiátora, akadályfutó verseny a Gyilkos-tónál

A Forfun Egyesület második alkalommal szervezi meg az országban egyedülálló, Carpathian Gladiator néven ismert akadályfutó versenyt szeptember 20-án a Gyilkos- tónál.


ForFun Egyesület, Carpathian Gladiatos, Gyilkos-tó, extrém sport, akadályfutás

A tavaly sikeresen megrendezett futam után az idén még nagyobb gőzzel épül a kihívásokkal tarkított, öt kilométeres pálya, mely több, mint húsz mesterséges és természetes, erő és ügyesség próbáló akadályt foglal magába: vizes, mocsaras, sáros talaj, katonai kiképzéseknél használt és improvizált elemekből felállított akadályok.2013-ban 19 településről 81 amazon és gladiátor – középiskolásoktól a fél évszázadot megért versenyzőkig több korosztály – vette sikeresen az akadályokat: nekifutásból felstartoltak a kétméteres falra, derékig gázoltak a pár fokos vízben, sárban kúsztak-másztak, majomlétrán és Tarzan-kötélen csüngtek, míg erejük engedte. 
A Carpathian Gladiator akadályfutó verseny egyrészt egy izgalmas sportolási lehetőség, mely a profi sportolók mellett az amatőrök számára is lehetőséget nyújt kipróbálni saját határaikat, másrészt egy különleges turisztikai program is - mutatott rá Pál Levente, a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ igazgatója, a rendezvény társszervezője.
A szervezők 14 és 71 év közötti nők és férfiak jelentkezését várják egyénileg vagy akár csapatban. A benevezési díj a szeptember 13. és 19. között regisztrálóknak 80 lej, míg a helyszínen történő benevezés esetén 90 lejbe kerül a versenyen való részvétel. A csapatban való jelentkezéshez minimum négy személy szükséges. Számukra az előzetes benevezés 60, míg a helyszíni 80 lejbe kerül. Az állami és civil polgárvédelmi alakulatok tagjai valamint a Sic Card-dal rendelkező diákok 10 lejes kedvezményben részesülnek.

Jelentkezni előzetesen a rendezvény weboldalán lehet.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Közlemény