2014. szeptember 16., kedd

A gyermekek tudatos médiahasználatra neveléséért díjazták a Cimborát

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tavaly elhunyt elnökéről, Szalay Annamáriáról elnevezett díjat első ízben adták át a gyermekek tudatos médiahasználatra nevelését segítőknek. A nettó egymillió forintos pénzjutalommal járó díjakat kedden adták át a Szalay Annamária Média Alapítvány rendezvényén Budapesten.


Szalay Annamária Média Alapítvány, Szalay Annamária-díj, Cimbora, média, kultúra, tudatos médiahasználat
A sepsiszentgyörgyi Cimbora irodalmi folyóirat nevében Szávai Ilona, a Pont Kiadó vezetője vette át a díjat.
Díjat vehetett át Balázs Bianka, az M2 gyermekcsatorna kidolgozója, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorokért felelős főszerkesztője, a sepsiszentgyörgyi Cimbora irodalmi folyóirat és a miskolci református Európa Rádió.

A kitüntetéseket átadó Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kiemelte:
Szalay Annamáriának szívügye volt a tudatos médiahasználat a gyermekek körében. Média-szakemberként felhívta arra a figyelmet, hogy ugyanaz a szülő, aki a játszótéren vagy a városi közlekedésben félti a gyermekét, a média világában rá leselkedő veszélyekről sokszor mit sem tudva „hihetetlen támadásoknak engedi kitenni ugyanazt a kislányt vagy kisfiút”. 
Szalay Annamária azon az állásponton volt, hogy missziós feladatunk a szülői tudatlanságot megszüntetni, és a médiában, mindenekelőtt a digitális médiában, az interneten mindent meg kell tenni, „ha kell szigorú jogszabályokat kell hozni, hogy az úgynevezett szabadság jegyében ne lehessen gyermeket zaklatni, bántani, károsan befolyásolni”.
Cimbora, kultúra, média, Szalay Annamária Média Alapítvány, Szalay Annamária-díj, tudatos médiahasználat,

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntőjében kiemelte: az alapítvány 2013 októberben, nem sokkal Szalay Annamária halála után jött létre, a feladata, hogy továbbvigye az ő munkáját, támogassa azokat, akik ugyanazokért a célokért dolgoznak, mint Szalay Annamária tette.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI