2014. augusztus 13., szerda

VIDEÓ: Vaszi Levente, a kosteleki dalos legény

Vaszi Levente, a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató verseny közönségdíjasa nem akar sztár vagy „celeb” lenni.


Fölszállott a páva, Kostelek, Kulturális Filmek Fesztiválja, kultúra, magyarság, néphagyomány, népzene, Vaszi Levente,

A kosteleki hagyományőrző tanárbácsi még nem tudta egészen felfogni, hogy mit is jelent a nagy siker, de az elismeréseket jó szívvel fogadja. Kicsi faluját a világért sem hagyja el, földrajzra, történelemre és muzsikálni tanítja itt a csángó gyerekeket.


Szerkesztő-riporter: Bajna György
Operatőr-vágó: Zsigmond Attila

A riportban látható kisfilmmel a készítők  jelentkeztek a Kulturális Filmek Fesztiválja versenykiírására. A filmfesztivált, valamint a filmes pályázatot a szervező tudosítók.hu (a Kárpát-medence országaiban dolgozó magyar tudósítók portálja) célja előtérbe helyezni, ünnepelni a magyar falu életét, hozzájárulni a falvak kulturális életének, a táji értékeknek és a kulturális hagyományoknak a megőrzéséhez, alternatívát kínálni a mai elbulvárosodott médiának, hírértékként kezelni a falusi emberek hétköznapjait, ünnepeit, fesztiváljait, bemutatni a települések közéletét.

A filmverseny témája: a falu kulturális élete – a táji értékek és a kulturális hagyományok megőrzése.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.