2014. augusztus 4., hétfő

VIDEÓ: Pityókafesztivál Csíkszeredában

A Csík Info turisztikai iroda 14. alkalommal szervezte meg a Csíkszeredai Városnapok programsorozata keretében a Pityókafesztivált augusztus 2-án, szombaton a városi parkban; a fesztivál a város egyik legnagyobb múltra visszatekintő rendezvénye.


pityókafesztivál, gasztronómia, kultúra, Csíkszereda, Székelyföld, magyarság,
A zsűri különdíját kapták meg az Almatesók. 
A különleges gasztroünnep évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, vonzereje nem véletlen: Csíkban a legfontosabb terménynek, a pityókának mindig megvan a maga varázsa.

A rendezvény kiváló bizonyítéka annak, hogy a pityóka nemcsak a hétköznapok egyszerű eledele, hanem akár sütve, akár főzve, különleges levesnek, egytálételnek vagy akár süteményeknek is lehet az alapanyaga. 

Augusztus első szombatján tehát e nagyszerű eledelé volt a főszerep Csíkszeredában, a finomabbnál finomabb étkek illata nemcsak a rendezvény helyszínét, a központi parkot, hanem majd' az egész várost betöltötte.Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: szereda.ro | Híradó