2014. augusztus 14., csütörtök

Mintegy 700 motoros tisztelgett elhunyt társuk előtt Székelyföldön

Mintegy kétezer ember, köztük hétszáz Hargita, Kovászna és Maros megyei motoros gyűlt össze szerdán a székelyföldi Kézdiszentléleken, hogy lerója kegyeletét egy vasárnap tragikus körülmények között meghalt társuk előtt.


közúti baleset, motoros baleset, bűntény, haláleset, Kézdiszentlélek, Székelyföld, megemlékezés, Free Frog's Riders

A vasárnap délutáni kézdiszentléleki balesetben egy 37 éves szovátai motoros vesztette életét azt követően, hogy megpróbált elkerülni egy az úttesten szabálytalanul átkelő 11 éves kislányt.

Az eset amiatt került a média figyelmének középpontjába, hogy a megsérült kislány rokonsága megvert és megkéselt egy másik motorost, aki segítséget nyújtani állt meg a helyszínen. Erdélyi internetes fórumokon az a - hivatalosan meg nem erősített - információ is megjelent, hogy az első motoros nem a baleset következtében vesztette életét, hanem meglincselték.
Azért gyűltünk össze, hogy megmutassuk a cigánysornak: vannak még motorosok, és összetartanak - jelentette ki a szerdai szolidaritási megmozdulás után Kiss Levente, a Free Frog's Riders nevű kézdivásárhelyi motoros klub elnöke. Hozzátette, szemtanúk vallomásából tudják, hogy motoros társuk élt a baleset után, és gyilkosság áldozata lett.
bűntény, Free Frog's Riders, haláleset, Kézdiszentlélek, közúti baleset, megemlékezés, motoros baleset, Székelyföld,
Motoros, gyertyás megemlékezés. A galéria megtekintéséhez kattintsanak a fotóra!
A csendőrség és a rendőrség szerdán nagy erőkkel biztosította, hogy ne alakuljon ki konfliktus a gyertyás megemlékezők és a kézdiszentléleki roma negyed lakói között.

Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrkapitányság szóvivője elmondta, a megmozdulás rendbontás nélkül végződött. A szóvivő nem kívánt véleményt nyilvánítani abban a kérdésben, hogy van-e etnikai jellege a konfliktusnak. Hozzátette, efféle konfliktusok rendkívül ritkán alakulnak ki Kovászna megyében.

A rendőrségi szóvivő azt is elmondta, csak a vasárnap elhunyt fiatalember boncolási jegyzőkönyvéből vonhatnak majd le következtetéseket arra vonatkozóan, hogy lincselés történt-e vagy a balesetben vesztette életét a motoros. Hozzátette, a boncolási jegyzőkönyvet még nem kapták meg.
KAPCSOLÓDÓ:

A kovászna megyei rendőrkapitányság szerdán közleményben tudatta, hogy őrizetbe vett négy, 25 és 52 év közötti kézdiszentléleki férfit, akiket gyilkossági kísérlettel gyanúsítanak.

A vasárnapi események három áldozata van jelenleg kórházban. Az elütött kislány, az elhunyt motoros útitársa - egy nő és a megkéselt motoros. Egyikük állapota sem életveszélyes.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI via Székelyhon
Fotók: Facebook/Profi Rádió Kézdivásárhely (1), Toró Attila (2)