2014. augusztus 11., hétfő

Ma kezdődik a Sziget Fesztivál

kultúra, zene, fesztivál, Sziget-fesztivál, Rubik-kocka,

A mínusz egyedik nappal ma veszi kezdetét az idén a szokásosnál egy héttel később megrendezett 22. Sziget Fesztivál.


A Sziget iránti érdeklődést mutatja, hogy augusztus 4-től már csak napijegyet lehet váltani, ugyanis a fesztivál történetében először már a kapunyitás előtt elfogytak a bérletek. A szervezők közel 400 ezer látogatóra számítanak, várakozásaik szerint idén megdőlhet a látogatócsúcs.

A nagyszínpad idei fellépői közé tartozik a Queens of the Stone Age, az Outkast, a Madness, a Manic Street Preachers, a Placebo, a Korn, a Prodigy, míg a manapság legnépszerűbb táncos-elektronikus vonal képviseletében itt lép fel mások mellett Deadmau5, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis és Calvin Harris.

A nagyszínpadon hosszú évek óta először négy magyar zenekar, az idei Sziget-himnuszt előadó Ivan & The Parazol, a Nagy-Szín-Pad-nyertes Mary PopKids, a Punnany Massif és a fennállásának 25. születésnapját ünneplő Tankcsapda is fellép.

A fesztiválozókat idén is számtalan helyszín várja a Szigeten, köztük az Európa Színpad, a Világfalu, a Blues-Ír Színpad, a Múzeumi Negyed, a Fidelio Kultúrzóna - Összművészeti Színpad, a WAMP Design Piac, a Romkocsma Negyed és a Civil Sziget.

kultúra, zene, fesztivál, Sziget-fesztivál, Rubik-kocka,
Benépesülőben a fesztivál: már vasárnap nagy számban érkeztek a rendezvényre az első beköltözők.
A zene és koncertek mellett képzőművészeti workshopok, színházi előadások és cirkuszi produkciók is szerepelnek a fesztivál programkínálatában.

Az idei Sziget kapcsolódik a woodstocki fesztivál 45., a Rubik-kocka 40. és a rendszerváltás 25. évfordulójához.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.