2014. augusztus 29., péntek

Kóstolgatja a tél a nyarat: hidegrekord Csíkszeredában

Megdőlt az augusztusi hidegrekord Hargita megyében: péntek hajnalban a megyeközpontban, Csíkszeredában nulla fokot mértek.


időjárás, Románia, Székelyföld, Hargita megye, Csíkszereda, fagy,

A csíkszeredai meteorológiai állomáson hajnali hat órakor 0,1 Celsius fokot jegyeztek fel: a fagypont közeli hőmérséklet az idei nyár országos hidegrekordja is Romániában.

Ez utóbbi rekord azonban a települések közelében lévő meteorológiai állomásokra vonatkozik: a kétezer méteres hegyeken más években is előfordult, hogy nyáron is fagypont alá esett a hőmérséklet.

Az eddigi augusztusi hidegrekord 1,9 Celsius fok volt: ezt 1980-ban mérték Csíkszeredában. A megye melegrekordját is Csíkszeredában mérték 1957-ben: a valaha feljegyzett legnagyobb kánikulában sem érte el a hőmérséklet a 35 fokot a székelyföldi városban.
KAPCSOLÓDÓ:
Hőségriasztás Romániában, tanácsok kánikulában
Hargita megyében másutt is rendkívül hideg volt péntek hajnalban: Gyergyóalfaluban2, Maroshévízen 4, Székelyudvarhelyen 6 fokot regisztráltak.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Mediafax