2014. augusztus 22., péntek

A cigányok, a rendőrség és az autonómia

Nem halad a nyomozás Kézdiszentléleken. Pedig a kedélyek lecsillapodását kétségtelenül az szolgálná leginkább, ha gyorsan és szakszerűen felgöngyölítnék az ügyet. De fel akarják?


Kézdiszentlélek, motoros baleset, Székelyföld, titkos szolgálatok, SRI, autonómia, diverzió, kézdiszentléleki motorbaleset
A baleset óta a csendőrség szinte állandóan járőrözik a cigánysoron.
A rendőrség legfőbb gondja, hogy megvédje a cigányokat, miután – egyelőre nem tisztázott körülmények közepette – elhunyt egy motoros, aki el­esett, amikor elgázolt egy úton futkározó kislányt, és akik félholtra vertek egy másik motorost és annak barátnőjét, mert azok segíteni próbáltak társukon. Attól tartanak, hogy a felháborodott magyarok esetleg saját kezükbe veszik az igazságszolgáltatást, s netán rágyújtják a házat valamelyik bűnösnek hitt romára.

Ez – természetesen – helytelen volna, hiszen az önbíráskodás nem fér össze a jogállamisággal, és a „szemet szemért, fogat fogért” elvet sem lehet alkalmazni, még a cigányszeri közösséggel szemben sem.

Megérne az is egy külön elemzést, hogy hol volt a rendőrség az incidens alkalmával? Mert azt látjuk, hogy amikor három székelyzászlós aggastyán összegyűl alszegen, vagy öt fiatal Wass Albert-könyvet olvas a parkban, s ezzel a majdnem százéves „ősi román állam” területi épségét „veszélyezteti”, olyan erőkkel vonulnak fel, mintha küszöbön állna a harmadik világháború kitörése. Ott viszont, ahol fogadásból is kilépnek az autó elé, hátha „megvesztegetné” őket valaki egy apró baleset után, oda nem jut személyzet.

A kedélyek lecsillapodását kétségtelenül az szolgálná leg­inkább, ha gyorsan és szakszerűen felgöngyölítenk az ügyet. De fel akarják?

A cikk a ITT folytatódik.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Székely Hírmondó
Fotó: Iochom István, Háromszék