2014. július 25., péntek

Tusványosról jelentjük

Erdélyi magyarként, kisebbségi létbe kényszerítve tulajdonképpen ugyanannak a tábornak a lakói vagyunk, és természetes, hogy azok, akik e közösség sorsán jobbítanának, ennek módját többféleképpen látják. Autonómiánk akkor lesz, amikor fel tudunk nőni a feladathoz, és a pluralizmust a maga helyén kezeljük. (Bíró Zsolt, MPP)


Tusványos, MPP, EMNP, magyarság, Székelyföld, RMDSZ, autonómia, nemzetegyesítés,
Ebéd pazar környezetben
Az erdélyi magyar politikai elitet a román főhatalomhoz való viszonyulás osztja meg. Az erdélyi magyarság "kurucai" az autonómiára épülő önálló politizálással szolgálnák a közösségüket, a közösség "labancai" viszont a főhatalomba beépülve tennék ezt. (Toró T. Tibor, EMNP)
Egy a tábor, hány a zászló? (MPP-EMNP-vita)
Az éles pengeváltásoktól sem mentes találkozón pártközi tárgyalások megkezdésére tett ígéretet csütörtökön Tusnádfürdőn Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke. A vitát eredetileg a három erdélyi magyar párt vezetői számára tervezték, de az RMDSZ elnökének távolmaradása miatt végül csak a két kis párt vezetői folytatták le.
Nemzetstratégia és nemzetpolitika  
A magyar nemzetpolitikáról, mivel 1990 előtt nem létezett, attól a pillanattól beszélhetünk, amikor Antal József miniszterelnök kijelentette, hogy ő közjogi értelemben tízmillió, de lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke kíván lenni.
A kettős állampolgárok számára megnyílik a világ
Egyértelmű sikertörténet az állampolgársági törvény: jó a koncepciója és jól is működik. Az anyaországi munkavállalás, tanulás, egészségügyi ellátás, a szavazati jog, a konzuli védelem és utazási kedvezmények mellett kifejezett előnye a kettős állampolgárságnak a magyar útlevél, amelynek a román úti okmányokénál lényegesen kedvezőbb a megítélése. (Wetzel Tamás -  nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár)
Miniszterelnöki Sajtóiroda: Orbán Viktor beszédet mond és a határon túli magyar vezetőkkel tárgyal
A magyar miniszterelnök szombat délelőtt tart előadást Tusványos 25 nagyszínpadán, majd Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes társaságában megbeszélést is folytat a határon túli magyar vezetőkkel aktuális nemzetpolitikai kérdésekről. 
Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét a Duna Televízió és a Kossuth Rádió szombaton 9.30 órától élőben közvetíti.
autonómia, EMNP, magyarság, MPP, nemzetegyesítés, Orbán Viktor, RMDSZ, Székelyföld, Tusványos, Tusványos 25,
Megérkeztünk. Orbán Viktor és Németh Zsolt Tusnádfürdőn.
Helyben teremthető meg az önkormányzatiság
Izgalmas szakmai beszélgetés tanúi lehettünk a Lőrincz Csaba-sátorban csütörtökön 10 órától megtartott Önkormányzatiság a Kárpát-medencében: országos kontra helyi érdekérvényesítés? című előadáson.
Tusványos, Tankcsapda, Lukács László, Fejes Tamás, Sidlovics Gábor
Tankcsapda koncert. Lukács László, Fejes Tamás és Sidlovics Gábor
a medvéket is felköltötték nyugodalmas éjszakájukból.
Bunyós beteggel is volt dolguk a mentősátrasoknak
Kötekedett és verekedett is a vöröskereszt munkatársaival egy lány a koncerteket követően. A mentősátorban dolgozóknak nem sikerült azonosítani az agresszivitás okát, így mentőt hívtak és kórházba vitték a kakaskodó ifjú hölgyet.
KAPCSOLÓDÓ:

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.