2014. július 2., szerda

Kárpát-medencei ifjúsági vezetők az önrendelkezés mellett

A hétvégén tartotta a több mint tíz éve minden évben megrendezésre kerülő nyári szabadegyetemét a mátrafüredi Sástón a Fidesz ifjúsági partnerszervezete, a Fidelitas.


Fidelitas, EMNP, Minta, magyarság, Székely Nemzeti Tanács, autonómia, nyári szabadegyetem
A magyar nemzetstratégiáról Kövér László, az Országgyűlés elnöke, tartott előadást.
Az eseményre, amelyen részt az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági szervezete, a Minta küldöttsége is, többek között magukkal vitték az Székely Nemzeti Tanács által szorgalmazott és több székelyföldi önkormányzat által elfogadott autonómiapárti petíció magyar fordítását.

A dokumentumot egyöntetűen támogatták a Kárpát-medencéből összegyűlt ifjúsági vezetők, kézjegyével látta el Szegedinszki Krisztián, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fórum tanácstagja, a Magyar Közösség Párt Ifjúsági Csoport nevében Nagy Richárd önkormányzati képviselő, és Kurucz Dániel, a budapesti Fidelitas nemzetpolitikai munkacsoportjának vezetője.

A jelenlévők megegyeztek abban: mivel egy a magyar nemzet, fontos, hogy támogassák egymás küzdelmét. 
Bízunk benne, hogy a 153 székely önkormányzat mindegyike elfogadja az említett petíciót és nem érvényesül ebben az esetben az "Akinek vaj van a fején, nem megy a napra" mondás  – írta közleményében Tőke Ervin, Minta ifjúsági egyesület elnöke.
Z. Nagy István

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.