2014. július 24., csütörtök

Egymondatos hírek Tusványos Köztársaságból

Tusványos Köztársaság megnyitotta kapuit, parlamentje ismét összeült. Mindenki tagja, ki az elmúlt 25 évben megfordult itt, magába szívta szellemiségét és megfertőződött vírusa által, kivételt csak azok képeznek, kik nem jó szándékkal, hanem "szolgálatos fülként, dolgozni" érkeztek – fogalmazott Toró T. Tibor, a tábor egyik alapítója a hivatalos megnyitón.


Tusványos, magyarság, anyanyelvhasználat, politika, gazdaság, zene, kultúra, koncert, Székely Újság
Székely Újság. Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke kezében a szabadegyetem első megrendezésekor kiadott lappal.
Mint korábban írtuk, Z. Nagy István kollégánk idén tagja a 25. jubileumi Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hivatalos sajtócsapatának, a TusványosPress-nek. Az első két nap híreiből tallóztunk.
Leszakadt az ég
Az "érdemi munka" megkezdése előtt becsekkolt az eső. Tusványosnak része az időnként lezúduló eső is, hiányzott volna, ha elkerül a nulladik napon.
Tusványos, magyarság, anyanyelvhasználat, politika, gazdaság, zene, kultúra, koncert, Lakó Péterfi Tünde,
Résztvevők sétálnak gumicsizmában az előző napi esőzés után maradt sárban
Tusványos Köztársaság
"Tusványos idősebb, mint jó néhány európai ország" – Demeter Szilárdnak a tábornyitó moderátoraként megfogalmazott gondolatával indult útjára a 25. jubileumi Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.
Vigyázzunk jobban magunkra és egymásra!
A vöröskeresztes sátornál is begyorsult a forgalom. Az alkohol okozta problémák kezelésén túl, többek között egy olyan fiatalembert is elláttak, aki a sok eső hatására trambulinnak nézte a betonlépcsőt, és megfejelte az aszfaltot.
Törött lábbal is a kisebbségi jogokért
Lakó Péterfi Tünde marosvásárhelyi civiljogi harcos, blogger, két fiú édesanyja, két unoka büszke nagymamája. Az általa elindított, a piaci kétnyelvű táblák kihelyezését követő banis ügyről a világ minden magyar közösségében beszéltek, írtak. Szerdán a MISZSZ sátorban hallhattuk-láthattuk Tündét, ezt követően faggattuk.
Kapcsolódó:

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.