2014. július 11., péntek

Egészségesebben táplálkozik a magyar?

Mi erről nem vagyunk meggyőződve, ezért a kérdő mód a címben, Magyarország Központi Statisztikai Hivatala viszont határozottan kijelenti - a magyarok étkezési szokásait kutató felmérés eredményei alapján: egyre kevesebb cukrot és zsiradékot fogyasztunk.


táplálkozás, étkezési szokások, bevásárlási szokások, egészség, gasztronómia, konyha, tepertő, házi zsír
Ha kíváncsiak a házi zsírsütés és a finom tepertő titkára, kattintsanak a fotóra
Lassú, fokozatos elmozdulás tapasztalható a magyarok élelmiszer-fogyasztásában az egészséges táplálkozás irányába, jóval kevesebb cukrot és zsiradékot fogyaszt a lakosság, mint hét éve.

Aggasztó adatokat is hoz a tanulmány: hatalmas különbség tapasztalható a legszegényebbek és a legjobb anyagi helyzetben lévők táplálkozási szokásai között. A legfelső jövedelmi szinten élők mintegy két és félszer annyit költtenek élelmiszerre, mint a legszegényebb családok.

Élelmiszertípusonként is eltérő a különbség, a szegényebbek elmaradása különösen a drágább húsfélék, a sajt és a gyümölcs esetében számottevő. A legfelső jövedelmi szinthez tartozók kenyérből évente közel 12 kilóval kevesebbet fogyasztanak, húsból viszont másfélszer, tejből és zöldségből kétszer, míg gyümölcsből négyszer annyit vásároltak, mint a legszegényebbek.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.