2014. június 27., péntek

Új köntösben a parajdi strand

A székelyföldi Parajdon szombaton nyitják az 1,3 millió eurós befektetéssel korszerűsített komplexumot, Erdély legnagyobb sós vizű strandját.


Erdély, Parajd, Székelyföld, parajdi sótelep, turizmus,
Pazar kilátás a napozóteraszról a medencékre. És nemcsak...
Az 5500 négyzetméteren fekvő létesítményben két sós vizű medence, több száz napozóágy, tusolók, öltözők, bárok, ajándékboltok és egy gyorsétterem várja a vendégeket.

A felújított, megnövelt strand befogadóképessége kétszeresére nőtt. Korábban mintegy ezer látogató strandolt naponta Parajdon, és több mint hetvenezer egy szezon alatt.

A gyógyhatású vízben úszómesterek tartanak tornagyakorlatokat, a létesítmény épületeiben pedig szükség esetén egészségügyi szakemberek biztosítanak orvosi ellátást.

Erdély, Parajd, parajdi sótelep, Székelyföld, turizmus,

Erdély, Parajd, parajdi sótelep, Székelyföld, turizmus,
A látványtervet, a megvalósítási tanulmányt és a kivitelezési tervet a bukaresti Igloo építészeti és formatervezői vállalat készítette. 
Szombaton délelőtt 10 órától 12-ig ingyenesen látogatható a strand. Délután 2-től tartják majd a hivatalos avatóünnepséget, ahol jelen lesznek a tervezők, az építők, a strandot működtető sóbánya vezetősége és a helyi önkormányzat képviselői.

Az új köntösben tündöklő strand délelőtt tíztől este nyolcig tat majd nyitva, kuriózumként hetente kétszer – csütörtökön és szombaton – éjszakai programmal is működik: kilenctől tizenegyig hangulatteremtő medencei világítással kápráztatják el a vendégeket.

A parajdi sótelep Európa egyik legnagyobb sótartaléka. A bánya és a fürdő szolgáltatásait főleg a légúti betegségekben szenvedők számára ajánlják.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI via Székelyhon
Fotó: Kakasy Botond, uh.ro