2014. június 1., vasárnap

Károly herceg magyar néptáncot tanult Székelyföldön

A Háromszéki Táncegyüttes kísérőzenekaraként még 2002-ben alakult, de azóta önálló zenekarként is működő sepsiszentgyörgyi Heveder Banda húzta a talpalávalót és gondoskodott a jókedvről a Károly herceg tiszteletére adott egyik vacsorán. 


Charles herceg, Erdély, Károly herceg, magyarság, Miklósvár, Románia, Székelyföld, Zalánpataka, Heveder Banda, népdal,
Hopp, cine, cineci! Táncelári, Károly bácsi, Dé-dé-dé!
Amint az a zenekar hivatalos Facebook-oldalán megosztott fotókból is kiderül, a vidéki hagyományok megőrzésének fontossága mellett kampányoló brit trónörököst népdalaink varázsa olyannyira magába szippantotta, hogy még csűrdöngölőt is járt a háromszéki muzsikusokkal.

Charles herceg, Erdély, Károly herceg, magyarság, Miklósvár, Románia, Székelyföld, Zalánpataka, Heveder Banda, népdal,
Károly herceg és a Heveder Banda
Eseménydús szombati napot tudhat maga mögött Károly herceget: a bukaresti tudományegyetem jogi karán díszdoktori címmel tüntették ki, az ünnepség előtt pedig még Traian Băsescu államfővel is folytatott megbeszélést a román elnöki hivatalban.

Károly herceg kedden érkezett magánlátogatásra Romániába, szerdán Brassó történelmi központjában sétált, megtekintette a Fekete-templomot, a Szent Miklós templomot és az első brassói román iskola múzeumát; felkereste az Erdélyben vásárolt falusi házait is, Zalánpatakon a falusiak pityókás kenyérrel, vaddisznópörkölttel és túrós puliszkával vendégelték meg egy szabadtéri ünnepségen.

Mostani látogatása alkalmával Károly herceg megtekintette azt a székelyföldi virágos rétet is, amelyet Kálnoky Tibor gróf családjától kapott ajándékba októberben keresztelőjére György herceg, a brit uralkodói család legifjabb tagja.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Fotók: Facebook/Heveder Banda