2014. június 14., szombat

Idióta Facebook-játék okozott halálesetet

Egy zárt csoportban terjedő kihívásnak akart eleget tenni a 19 éves fiú. A néhány hete a Facebookon indított kihívást az ügyészség "tragikus és tökéletesen idióta játék"-nak nevezte.


Facebook, Facebook-játék, közösségi oldal, közösségi média veszélyei

Az észak-franciaországi Béganne-ban lakott az a tinédzser, aki a "Vízbe vagy étterembe" Facebook-kihívásnak akart megfelelni. Belehalt...

Akit kihívnak, annak 48 órája van, hogy valamilyen humoros módon vízbe mártsa magát. Ha nem teszi, akkor étterembe kell meghívnia a kihívóját. Az akciót videofelvételnek kell bizonyítania.

A francia rendőrség csütörtökön hívta fel a figyelmet a veszélyes szórakozásra, amelynek következtében egy fiú május végén súlyosan megsérült: Calais közelében ugrott a jéghideg tengerbe.
KAPCSOLÓDÓ:

Béganne-ban a fogadás arról szólt, hogy biciklivel ugorjon a vízbe a kihívott. Hárman indultak el a kalandra, egyikük azért, hogy filmre vegye az akciót.
Az áldozat erősen hozzákötötte a kerékpárt a lábához, hogy el ne veszítse az ugrás után. A bicikli súlya miatt azonban hat méter mélyre süllyedt, és onnan már nem volt képes visszajönni. 
Ez az első haláleset Franciaországban, amely Facebook-kihíváshoz kapcsolódik - olvasható a rendőrségi közleményben.
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI