2014. június 5., csütörtök

Elindult Csíksomlyóra a Boldogasszony zarándokvonat

Mintegy ezeren utaznak az idén harmadik alkalommal Erdélybe tartó Boldogasszony zarándokvonaton; a vonat csütörtök reggel indult Budapestről, Debrecenben újabb zarándokokat vett fel, Erdélyben több helyen megáll majd.


Csíksomlyó, Boldogasszony zarándokvonat, pünkösd, csíksomlyói búcsú, pünkösdi búcsú, katolikus egyház, hit, Erdély, Székelyföld, magyarság,
A galéria megtekintéséhez kattintsanak a fotóra
Több százan ékeztek reggel a budapesti Nyugati pályaudvarra, a Gyergyószentmiklósba tartó Boldogasszony zarándokvonathoz, amely a szombati csíksomlyói pünkösdi búcsúra viszi a magyar zarándokokat.

A szerelvényt indulás előtt felszentelték. A zarándokvonaton rádióstúdiót is kialakítottak, és a hangszórók jóvoltából a résztvevők együtt is tudnak imádkozni.
KAPCSOLÓDÓ:

A kilenc kocsiból álló szerelvény megállt Debrecenben is, ott a több száz Csíksomlyóra indulót a Szent József Gimnázium diákjai énekkel köszöntötték. A zarándokokat ezen az állomáson Bosák Nándor, debrecen-nyíregyházi megyés püspök áldotta meg.

Csíksomlyó, Boldogasszony zarándokvonat, pünkösd, csíksomlyói búcsú, pünkösdi búcsú, katolikus egyház, hit, Erdély, Székelyföld, magyarság,
A részletes programért kattintsanak a térképre
A Boldogasszony zarándokvonat a végállomásig még megáll többek között Nagykárolyban, Désen, illetve Gyergyószentmiklóson is.

A magyarság egyik legnagyobb ünnepére, a magyarság legkeletibb és legnagyobb búcsújáró helyére a Magyar Állami Vasút is indít két különlegesen feldíszített mozdonnyal húzott vonatot: a Történelmi Székely Gyorsot és a Csíksomlyó Expresszt.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI