2014. május 4., vasárnap

Sepsiszentgyörgy Guinness-rekordere: Orbán-Barra Gábor

Nem mindennapi eseményre került sor szombaton a 23. Szent György Napok keretében: a megyeszékhelyi sportélet egyik büszkesége, Orbán-Barra Gábor ugyanis nem egy, hanem két biciklis Guinness-rekordot döntött meg kerékpárjával.


Orbán-Barra Gábor, extrém sport, Guinness-rekord, Sepsiszentgyörgy, Szent György Napok, Novák Eduárd

A sepsiszentgyörgyi kerékpáros akrobata és triálbajnok a hátrafelé pedálozás és a bringával való ugrálás korábbi rekordjait adta át a múltnak. 

A kerékpárral való hátrafelé menés világrekordjának megdöntésére a Mihály Vitéz téren került sor; közel tíz méterrel sikerült javítani az eddigi, hat éve felállított világrekordot: 18,18 méter helyett 27,58 métert tett meg.

Az egy keréken való ugrálás-rekordkísérlet a rendezvény A-színpadán, népes közönség előtt történt, az extrém sportolónak pedig, mint mondta, pontosan erre a plusz motivációra és támogatásra volt szüksége a kísérlet sikerre viteléhez; a tomboló tömeg előtt végül 309-re javította az eddigi 240 ugrást, melyet Olaszországban állítottak fel 2012-ben.

Az eseményen jelen volt Novák Eduárd is, a Román Kerékpáros Szövetség elnöke, aki emlékplakettel ajándékozta meg a sepsiszentgyörgyi sportolót. 

A rekordkísérletek videofelvételeit a szervezők elküldik a Guinness Rekordok Könyvének illetékeseihez, akik elbírálják, majd remélhetően hitelesítik, és attól kezdve Orbán-Barra Gábor neve kétszer is bekerül a Rekordok Könyvébe. 

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Fotó: Jakab Ádám (Szent György Napok)