2014. május 9., péntek

Sada Bike: esernyő méretűre összecsukható kerékpár

kerékpár, összecsukható kerékpár, Sada Bike, Gianluca Sada
Számos összecsukható bicikli létezik már, azonban a piacon lévő modellek legtöbbször túl kicsi kerekekkel rendelkeznek, ezért korlátozott a sebességük és az úttartásuk, ráadásul nem néznek ki igazán jól.


Ezzel szemben a Sada Bike nevű bringa esernyő méretűre hajtogatható össze annak köszönhetően, hogy a kerékpár küllő nélküli kerekekkel rendelkezik.

Az olasz Gianluca Sada 2008 óta fejleszti a kerékpárt, amelynek könnyített alumínium vázú, működőképes prototípusát három éve mutatta be, most pedig befektetőket keres a modell tömeggyártásához.

kerékpár, összecsukható kerékpár, Sada Bike, Gianluca Sada

Rendkívül egyszerűen összecsukható a kerékpár, elég mindössze előretolni a nyerget, majd a kerekeket leszerelve tehető esernyő méretűvé a szerkezet.

A tervek szerint az eltávolított kerekek lennének a biciklit hordozó táska merevítői; miután a merev szerkezetű ráfba nem fűznek küllőket, ezért a hátizsákban az összehajtott bicikli mellett bőven marad hely egyebek szállítására is.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Gizmag via vs.hu</