2014. május 22., csütörtök

Pászkány Árpád eladta a Kolozsvári CFR futballcsapatot

Megvált a kolozsvári CFR labdarúgóklub részvényeitől a csapatot felfuttató Pászkány Árpád kolozsvári üzletember.


futball, Kolozsvári CFR, Pászkány Árpád, román foci,

Pászkány egy csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatón jelentette be, hogy már januárban átadta részvényei egy részét egy befektetői csoportnak, de tovább keresi azt a külföldi befektetőt, aki jobb anyagi feltételeket tud biztosítani a klub fejlődéséhez. A klub részvényei jelenleg 29 üzletember között oszlanak meg.

Iuliu Mureșan klubelnök bejelentette, a CFR a volt magyar válogatott Miriuță Vasile vezetésével készül a következő bajnoki idényre és az Európa Liga-szereplésre. A CFR csak az ötödik helyen végzett a román bajnokságban, ennek ellenére a nemzetközi kupaszereplése lehetővé vált azáltal, hogy a negyedik helyen végzett Bukaresti Dinamo fizetésképtelenséget jelentett.

Pászkány Árpád 2001-ben vásárolta meg a CFR 1907 Cluj futballklub részvényeit. A csapat akkor a román harmadosztályban játszott. 2004-től a kolozsvári együttes az élvonalban szerepelt, nem kis sikerrel: 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a román kupát. A több edzőváltáson áteső fellegvári alakulat azonban az utóbbi két évben önmagához képest alul teljesített: az idei szerény 5. hely némi előrelépés a tavalyi katasztrofális kilencedik helyhez képest. 

A csapat legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI