2014. május 27., kedd

Ismét erdélyi látogatásra érkezett Károly herceg

A brit trónörökös magánrepülője kedden a kora délutáni órákban szállt le a marosvásárhelyi repülőtéren. Károly herceg előbb a Brassó megyei Szászfehéregyházára utazott, ahol szemügyre vette a tulajdonában levő falusi házat, majd estére a székelyföldi Miklósvárra érkezett, ahol Kálnoky Tibor gróf rezidenciáján éjszakázik.


Charles herceg, Erdély, Károly herceg, magyarság, Miklósvár, Románia, Székelyföld, Zalánpataka,

A herceg szerdán Zalánpatakra megy, ahol egy több falusi házból álló épületegyüttessel rendelkezik. A trónörökös erdélyi látogatása során sok időt szeretne a szabadban tölteni, erdei és falusi sétákra készül.

A székelyföldi parasztházakat és birtokokat, ahol erdélyi fekete kopasznyakú tyúkokat és mangalicákat nevelnek, a helyi hagyományoknak megfelelően újíttatta fel. A herceg a már meglévő három zalánpataki háza mellett újabb kétszoba-konyhás hagyományos falusi házat vásárolt meg 2013 tavaszán.

A herceg visszajáró vendégnek számít Romániában. Legutóbb tavaly júniusban járt Erdélyben, majd pár napos zalánpataki pihenő után Bukarestben találkozott Victor Ponta miniszterelnökkel és Traian Băsescu államfővel. Nemcsak a térség, de az ország turisztikai potenciálját is növelheti a zalánpataki házaiba visszajáró neves vendég.

   NYEREMÉNYJÁTÉK____________________________________________
  ____________________________________________NYEREMÉNYJÁTÉK

A herceg többször is lelkesen nyilatkozott az ember és a környezet sajátos erdélyi viszonyáról, amelyet szerinte Európa más tájain már alig lehet megtalálni.

A brit királyi család erdélyi magyar gyökerekkel is rendelkezik: II. Erzsébet királynő ükanyja, Rhédey Klaudia a Maros megyei Erdőszentgyörgyön született 1812-ben, és az ottani Rhédey-kastélyban nevelkedett.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | Mediafax
Fotó: Reuters