2014. május 28., szerda

Idén nem lesz Félsziget Fesztivál

A tavalyi kolozsvári "kitérő" után idén elmarad az marosvásárhelyi Félsziget Fesztivál - közölték a szervezők a rendezvény honlapján.


Félsziget Fesztivál, kultúra, zene, koncert, Erdély, Le Grand Picnic,

A közleményükben a szervezők arra hivatkoznak, hogy nem sikerült megszerezniük azokat az előirányzott pénzösszegeket, amelyek optimális feltételeket biztosíthatnák a fesztivál számára, de nem sikerült egyeztetni a meghívott művészek és együttesek programját sem.

Az okok között említették azt az imázsveszteséget is, amelyet "a fesztivál tavalyi epizódjától" örököltek. Ezzel arra utaltak, hogy a tíz marosvásárhelyi rendezvény után 2013-ban Kolozsvárra költözött a Félsziget, és az új helyszín nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Míg a marosvásárhelyi fesztivál éveken át a legnagyobb nézőszámot felmutató romániai rendezvény volt, és 2012-ben 79 ezer fizető nézőt vonzott, a kolozsvári Félszigetre csak 60 ezren váltottak jegyet.

   NYEREMÉNYJÁTÉK____________________________________________
  ____________________________________________NYEREMÉNYJÁTÉK

A mostani bejelentés előzménye, hogy Ciprian Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke és Kelemen Márton, az RMDSZ Maros megyei önkormányzati frakciójának a vezetője tavaly decemberben azt közölte, hogy megállapodtak a márkanév tulajdonosával, és új szervezőcsapattal 2014-ben ismét Marosvásárhelyen szervezik meg a fesztivált.

A korábbi szervezőcsapat egy része azonban a kolozsvári helyszínen szervez szeptember első felében Le Grand Picnic címen összművészeti rendezvényt, amellyel a Félsziget közönségénél idősebb korcsoportot céloz meg.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.