2014. május 22., csütörtök

Fenevad, a napelemes motorbicikli

A Daymak, a kanadai elektromos járműgyártó két év fejlesztés után állt elő a Beast (magyarul Fenevad) elnevezésű motorkerékpárjával.


napelemes motorbicikli, közlekedés, környezetvédés, Beast, Fenevad, Deymak,

A Beast legfőképp küllemével érdemelte ki a nevét: igazi terepező kinézetű, 8 hüvelyk vastag gumiabroncsokat kapott, s mint ahogy az alábbi videó tanúsítja, a nehezebb terepek sem képviselnek akadályt előtte.Fordított teleszkópos villája tartja 10 colos könnyűfém kerekeit, hidraulikusak a tárcsafékei, vadul néz előre LED fényszórója, 0,67 LE teljesítményű motorja legfeljebb 32 km/órás száguldozásra teszi alkalmassá.

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy a Fenevad velejéig zöld: napelemei lítiumakkumulátort töltenek, s egy teljes töltéssel 40 kilométeres távolságra juttatják el utasát.

A motor Bluetooth által kommunikál az okostelefonnal, így a felhasználók nyomon követhetik a fontosabb kijelzéseket, a sebességet, az átlagsebességet, az akkumulátor töltöttségi szintjét, kilométer-számlálót, motorhőmérsékletet, az utazási távolságot és a GPS nyomkövetőt.

A napelemen elhelyezett két USB port segítségével a mobileszközök tartalék-akkumulátoraként is használható.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: hirado.hu
Fotó: Facebook/Daymak