2014. május 13., kedd

25 éves a Tankcsapda: itt az új klip, indul a turné (VIDEÓ)

A debreceni együttes kedden tőle szokatlan helyszínen, a Magyar Állami Operaházban tartott sajtótájékoztatón ismertette jubileumi éve eseményeit. 


Tankcsapda, Köpök rátok, turné, koncert, zene,

Ma debütált az októberre ígért új stúdióanyag első kislemeze, a Köpök rátok című dal, illetve a hozzá készült klip, a turné szombaton indul a Hungaroringen és szeptember 13-án zárul a Budapest Parkban. 
Akárcsak az új dal, a lemez anyaga is nagyon keményen, energikusan fog szólni, öröm számunkra, ha a hangzást bárki a korai Metallicához hasonlítja - mondta Lukács László, a Tankcsapda frontembere újságírói felvetésére.
Sidlovics Gábor gitáros és Fejes Tamás dobos ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy stúdiót váltottak, és az új album Törökbálinton készül, ahol ez a fajta autentikus rockos, mégis nagyon modern hangzás kialakítható.

A Köpök rátok szövege napjaink közéletére vonatkozó utalásokat tartalmaz. Mint Lukács László énekes-szövegíró megjegyezte, most is igyekeztek egyértelmű módon megfogalmazni gondolataikat, talán az átlaghoz képest keményebben. A dalhoz februárban forgattak klipet Százhalombattán, a MOL Dunai Finomítójában különleges és futurisztikus ipari építmények között.Az új lemez - hasonlóan a korábbi albumok tavalyi újrakiadásához, illetve a legutóbbi, Rockmafia Debrecen című 2012-es anyaghoz - csak az MOL benzinkútaknál lesz kapható.

A Tankcsapda tagjai beszámoltak a nemrég zárult első külföldi turnéjukról is, amely 11 ország 19 városát, köztük Zürichet, Berlint, Koppenhágát, Luxembourgot, Kassát, Bécset, Szabadkát, Münchent, Bristolt, Manchestert, Zentát, Székelyudvarhelyet és Sepsiszentgyörgyöt érintette, utóbbi helyen 30 ezer néző előtt játszottak.
Oda mentünk, ahol sok magyar él, természetesen túlnyomórészt magyar nézők előtt játszottunk. Nagyon jó koncertek voltak, felfokozott volt a várakozás, olyan hangulat, amin magunk is meglepődtünk" - mondta Lukács László.
A 25 éves zenekar itthoni koncertsorozata május 17-én szombaton Mogyoródon a Hungaroringen, az Opel Legendák Találkozása családi napon indul, júniusban az agárdi Pop Strandon, júliusban a soproni VOLT Fesztiválon, a miskolctapolcai EFOTT-on és a debreceni Campus Fesztiválon játszanak, augusztusban Esztergomban és a zamárdi Strand Fesztiválon, végül szeptember 13-án a Budapest Parkban. A jubileum alkalmából sör is készült, a Soproni márka limitált szériája.

A Tankcsapda 1989-ben alakult Debrecenben, eddig tizennégy albumot készített. Az együttes huszadik születésnapján, 2009-ben a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napján több mint 35 ezer ember előtt adott koncertet. Legfontosabb lemezeik:
  • A legjobb méreg (1992)
  • Jönnek a férgek (1994)
  • Az ember tervez (1995)
  • Ha zajt akartok! (1999)
  • Agyarország (2001)
  • Élni vagy égni (2003)
  • Rockmafia Debrecen (2012)
Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI