2014. április 3., csütörtök

Vásárra viszi a családját Pista bá'

Székelyföld legkeresettebb kabalafigurája, a világutazó Pista bá', kinek népszerűségi indexe alulról nyaldossa a csillagos eget, Sepsiszentgyörgyön, a Mikes Kelemen Főgimnáziummal szembeni udvarban várja szombaton, április 5-én a hozzá hasonlóan keményfejű, de életvidám és derék, furfangos észjárású székely atyafiakat és asszonyaikat.


Pista bá', székely termék, emléktárgyak, kézművesség, góbéságok,

A vevőkhöz hasonlóan, Pista nem egyedül érkezik majd a testvérvárosok utcájában sorra kerülő Helyi Termelők és Kézművesek Vásárába; kutyástól-macskástól jön, magával hozza a nemrokon családtagokat is: ott lesz J. Koma, Pista bá' komája, és apósa, a Zöreg.

Sokaknak már ismerősen csenghet az ő nevük és ismerős lehet a fizimiskájuk, hisz "teremtőjük", a Sepsiszentgyörgyön Csuri bácsiként ismert arculat- és formatervező, gyártott már néhányat ezekből a jellegzetes székely figurákból is, viszont a termékcsalád kedvelői ez alkalommal vehetik kézbe először G. bá'-t, Pistánk cseppet morcos kinézetű, zsörtös faterját. 

A négy emlékfigurán kívül a székely dizájner még számos meglepetést ígér, úgyhogy mindenképp érdemes lesz felkeresni Pista bá' pultját, és ha lehet nem félpénzzel!

Pista bá', székely termék, emléktárgyak, kézművesség, góbéságok,

Igazi szenzáció, hogy a kézzel fogható és hazavihető furfangfigurákkal párhuzamosan az anyagiak diktálta ritmusban animálódik egy rajzfilm is Pista bá'-val a főszerepben. Hamarosan láthatunk egy rövid és velős bemutatkozást, amit a tervek szerint további szkeccsek követnek majd a jövőben. No, de mivel még a jég hátán is lajbiban szalonnázó Pista bá' - bár igencsak kemény fából faragták - sem vihet egyedül a hátán egy székelyszaftos történetet, rajzlapon ugyan, de létezik már hat új figura, akik szintén szóhoz jutnak majd a filmecskékben, persze, ha a Zanyós engedi...

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.