2014. április 10., csütörtök

Székelyföld: jön a havazás, drasztikusan lehűl a levegő

időjárás, tavasz, Székelyföld, havazás, Erdély, Románia, A romániai országos meteorológiai szolgálat sárga jelzésű figyelmeztetést bocsátott ki csütörtökön a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros megyékre, valamint a Keleti-Kárpátok térségében levő megyékre, ahol péntek hajnaltól szombat reggelig az évszakhoz képest szokatlanul hűvös lesz az idő és nagy mennyiségű csapadék várható.


A figyelmeztetés szerint a Keleti-Kárpátok térségében elsősorban havazásra kell számítani, és arra, hogy a lerakódott hó nem olvad el azonnal. 

Az Agerpres hírügynökség jelentése szerint már szerda este is havazott Hargita megye magasan fekvő területein. Hargitafürdőt reggelre vékony hóréteg borította. A megyén áthaladó utak karbantartói készülnek a havazásra. A Bucsin-tetőn áthaladó DN 13B országúton már csütörtökön 2,5 tonna sót szórtak le. Itt a Mediafax tudósítója szerint a hóréteg vastagsága 3 centiméter.

A marosvásárhelyi regionális meteorológiai intézet ügyeletese, Florin Borz a hírügynökségnek elmondta: miközben szerda délután még 20 fokot mértek, addig Csíkszeredában, Gyergyóalfaluban és Toplicán csütörtökre drasztikusan lehűlt a levegő, csak 8-9 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI