2014. április 29., kedd

Szanyi Tibor ismét az erdélyi magyarokat gyalázza

"Romániában az ottani szoci kormánynak köszönhetően 9% lett a hústermékek áfája. Onnan azért egyeseknek mégis fontos volt átszavazni ide a Fideszre” - írta az MSZP európai parlamenti listavezetője szombaton a Facebookon. 


magyarság, gyűlölet, Szanyi Tibor, Erdély, választások, MSZP, kettős állampolgárság

Később felháborodását egy Tőkés Lászlót ábrázoló gyalázkodó fotóval tette nyomatékossá a következő képaláírással: "Nálunk Romániában 9% lett a kaja áfája, de elintéztem, hogy nálatok Magyarországon 27% maradjon! És én fogom képviselni Magyarországot az EP-ben! Na, erre kössetek gombot!"

A bejegyzések alatt elszabadult a határon túli magyarokat, főként az erdélyieket büdös románozó és patkányozó, Tőkést meg buzizó és pedofilozó komment-háború. Néhány hozzászóló megpróbálta normális mederbe terelni a vitának még jóindulattal sem nevezhető szardobálást, ám ennek csupán az lett a vége, hogy ők is bemocskolták magukat.

Szanyi elvtárs nem először engedte meg magának ezt a stílust, nyíltan sértegette a külhoni magyarokat már korábban is: románozta őket, retyerutyának, zsigeri barmoknak, nagy rezsivel járó boldog-boldogtalanoknak nevezte őket korábban.

A szocialista politikus tavaly februárban tiltakozást váltott ki a határon túliak körében, amikor a gyulai Békemenet határon túli résztvevőit "anyanyelvükön", azaz románul akarta köszönteni.
KAPCSOLÓDÓ:

Az MSZP először a 2002-es választási kampányban beszélt arról, hogy az akkori Orbán-kormány intézkedéseivel "23 millió román" számára megnyitotta a magyar munkaerőpiacot.

A 2004-es népszavazáskor ismét a kettős állampolgárság ellen kampányoltak a szocialisták, ekkor már Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök. Mesterházy Attila ezért később bocsánatot kért, A Demokratikus Koalíció elnöke azonban a mostani kampányban is ellenezte a határon túli magyarok szavazati jogát.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.