2014. április 25., péntek

Pista bá', az életre kelt emléktárgy (ANIMÁCIÓ)

emléktárgyak, góbéságok, kézművesség, magyarság, Pista bá', székely termék, Zöreg, animáció,
Fotó: K.A. Photographty
Ha hozzánk hasonlóan a nyájas olvasó is hús-vér ember és nem juharfa figura, mint Pista bá', akkor szemebsült már legalább egyszer - legyen inkább számtalanszor - az életben avval a hétköznapi problémával, amivel kivétel nélkül szinte minden földi halandó: nem tudta mit ajándékozzon barátainak, mivel lepje meg kedvesét, családtagjait. Nem ünnepre vagy születésnapra gondolunk - de akár az is szóba jöhet -, hanem egy utazás, kirándulás utáni "szuvenírezésre".

Mi lehet az a helyről, népről, szokásokról és hagyományokról árulkodó, jellegzetes ajándéktárgy, amivel a zsebében a Székelyföldet bejárt utazó büszkén térhet haza? Nos, a választ már a címben elárultuk.

A székelyekről egy darabban és egy szóban mindent elmondó, kizárólag kézzel gyártott, posztólajbis, kackiás bajszú furfang-figura a jég hátán is megél, csak szalonna legyen nála. Időtálló juharfából készült, aminél egyedül csak az Ön mélyen tisztelt anyósának van keményebb kobakja. Pistá bá' életre van ítélve, de neki is van dereka, és ha netán megsajdulna, teremtője áll a rendelkezésére. Az Önére és a Pistáéra. A hibát orvosolja, ha pedig menthetetlen, a figurát kicseréli.
KAPCSOLÓDÓ:

Ezzel szinte mindent elárultunk Pista bá'-ról, kivéve egyet: nem csupán juharfa, posztó és ragasztóanyag szükségeltetik ahhoz, hogy ez a kivételes emléktárgy megszülethessen. Pista bá' megsúgta nekünk, és mi eláruljuk Önnel a hétpecsétes recept legtitkosabb összetevőjét, ami nem más, mint a Szeretet.

Szaporíthatnók még a mondandót, de sok szó szegénység, úgyhogy még csak ennyi: ha megvásárolja e szuvenírt egy darabka Székelyföld Önnél is otthonra talál. De ne higgyen nekünk, győződjön meg Ön is: Ötletgazda Vrabie Zsolt alias Csuri Bácsi, az animáció Kosza Arnold munkáját dicséri, a zenei aláfestés Orbán Ferenc hangszerének húrján pendül. Ismertető: Kerekes Gyula. 100%-os Székely termék.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.