2014. április 2., szerda

Kire szavaz Böjte Csaba vasárnap?

Böjte Csaba, Heti Válasz, választások, Magyarország, politika, egyház, vallás, Dévai Szent Ferenc Alapítvány, magyarság,

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjét első magyarországi szavazóként az április 6-i választás előtt párt- és nemzetpolitikáról kérdezte a Heti Válasz.


"Klasszikus értelemben Jézus Krisztust is baloldali" – mondja Böjte Csaba, szavazatát mégis arra a pártra adja, amely szerinte a legközelebb áll a keresztény értékekhez.
Ha mi, erdélyi magyarok be tudjuk bizonyítani, hogy nem terhet, hanem áldást jelentünk a magyar közösségnek, akkor a kétkedő hangok teljesen el fognak tűnni - mondja Böjte Csaba, aki miután határon túli magyarként állampolgárságot kapott, április 6-án először él Magyarországon a szavazati jogával.
Nem baj az, ha eleinte valaki előítéletektől elkápráztatva fél vagy szorong - mernünk kell elmondani, hogy igen, a magyar nemzet azáltal, hogy nagylelkűséget mutat a határon túl élő testvérei felé, nemcsak megbecsülésre méltóbb, de gazdagabb is lesz.
Arra a kérdésre, hogy április 6-án kire adja a voksát, így válaszolt:
Azt a pártot, amelyik a legközelebb áll a keresztény értékekhez, a párbeszédhez, a másik tiszteletéhez, a békesség megteremtéséhez, s mindezt fölvállalja, azt én is fölvállalom.
 Emellett szerinte mindenkivel párbeszédet kell folytatni.
Ferenc pápa is erre biztat: húzzunk farmernadrágot, és menjünk el sörözni akár az ellenfeleinkkel is. Bárhogy is alakuljon a választás, az lenne jó, ha mindannyian hinni tudnánk a közös magyar jövőben, abban, hogy itt Európában együtt, jó testvérekként Istennek tervei vannak velünk.
A Heti Válasz Böjte atyával készített interjúja a lap április 3-i számában olvasható, mely elektronikus formában megvásárolható ITT.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Heti Válasz