2014. április 4., péntek

Kezd felébredni Michael Schumacher!

Olvasható menedzsere, Sabine Kehm legújabb közleményében, ami arról számolt be, hogy a mesterséges kómában fekvő hétszeres világbajnok a "tudatosság és az éberség" jeleit mutatja; ennél több részletet nem osztott meg a nagyvilággal.


Michael Schumacher, síbaleset, Grenoble, Sabine Kehm,

"Michael lépéseket tett előre a gyógyulás útján. Az ébredés jeleit mutatja, pillanatokra magához tér" - közölte pénteken Michael Schumacher menedzsere, aki hozzátette: a grenoble-i kórház orvoscsapata és ők is mellette állnak "a hosszú és nehéz harcban" és mindannyian optimisták a jövőt illetően.

Az F1-es legenda több mint három hónapja fekszik a grenoble-i kórház intenzív osztályán. Állapotával kapcsolatban azóta  - az elmúlt hetekben egyre nagyobb gyakorisággal - több találgatás is napvilágot látott, és bár egyes források kimondottan negatívan írtak a hétszeres bajnok esélyeiről, menedzsere, Sabine Kehm most igazán jó hírekkel állt a nyilvánosság elé.
Michael állapota javul. Bizonyos pillanatokban a tudatosság és az éberség jeleit mutatja. Mi mellette vagyunk ebben a hosszú és nehéz harcban, együtt az grenoble-i kórház orvosi csapatával, és továbbra is bizakodunk. 
Szeretnénk megköszönni a folyamatos támogatást. Ugyanakkor arra kérünk mindenkit, értsék meg, hogy nem árulunk el részleteket. Ez szükséges Michael és családja magánszférájának megőrzéséhez, és ahhoz, hogy az orvosi csapat nyugodtan dolgozhasson – állt Kehm legfrissebb közleményében.
Sabine Kehm legutoljára csütörtökön szólalt meg, akkor azt mondta, láthatóan javulóban van a versenyző állapota.

Az elmúlt napokban a brit médiában olyan pletykák láttak napvilágot, melyek szerint Schumacher tartós kómába került, felesége pedig már a hazaszállítását tervezi. Ezen találgatásokat aztán Kehm csütörtökön a Bild hasábjain keresztül cáfolta:
Csak annyit árulhatok el, vannak biztató jelek... A pletykák, miszerint Corinna átépíti a házukat, hogy az állítólag reménytelenné vált helyzetben hazaszállítsa Michaelt, teljes mértékben tévesek.
Schumacher ébresztésének megkezdéséről a menedzser még január 30-án számolt be hivatalos formában, ám már akkor előrevetítette, ezen folyamat hosszú ideig fog tartani.

Schumacher tavaly december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet Franciaországban, súlyos agysérülése miatt mesterséges kómába helyezték, hetekkel ezelőtt kezdték el az ébresztési folyamatot. Azóta ez az első biztató hír azzal kapcsolatban, hogy a folyamat sikerrel járhat.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: Telesport, HVG
Fotó © MERCEDES AMG PETRONAS Formula One Team