2014. április 16., szerda

Hóvihar tombol Hargitafürdőn (Élőképek)

Hóvihar tombol Hargitafürdőn, és a székelyföldi hágókon átvezető országutak nehezen járhatók az úttestre lerakódott néhány centiméteres hóréteg miatt - közölte az Agerpres hírügynökség.


Erdély, havazás, időjárás, Románia, Székelyföld, tavasz, húsvéti-időjárás, Hargitafürdő,
A képre kattintva követhető az élő webkamera
Szerda reggel a Gyilkos-tó, a Gyimesi-hágó és a Bucsin-tető térségében is havazott, és ezekben a körzetekben az országutat két-három centiméteres hóréteg borította.

Az 1300-1400 méteres magasságban fekvő Hargitafürdőn több mint egy hete mindennap hullott a hó, a 20 kilométernyire lévő Csíkszeredából közlekedő menetrendszerű buszjárat és a kenyérszállító autó sem jutott fel a településre, mert az úttesten a hóréteg vastagsága helyenként a tíz centimétert is eléri.

A hírügynökség által megszólaltatott panziótulajdonosok nem örülnek a hónak, mert vizenyős és így nem alkalmas a sízésre, ahhoz fagypont alatti hőmérsékletre lenne szükség, ugyanakkor értesíteniük kell a húsvétra érkező vendégeket is, hogy karácsonyi időjárásra készüljenek.

Romániában az országos meteorológiai szolgálat szerda estétől csütörtök estig sárga figyelmeztető jelzést adott ki a bánsági hegyvidékre, ahol a csapadék mennyisége helyenként elérheti az ötven litert négyzetméterenként, és óránként 50-60 kilométeres sebességű szél várható.

Az előrejelzés szerint a hegyvidéken mindenütt havazni fog, a Déli-Kárpátokban a széllökések sebessége elérheti az óránkénti hetven kilométert.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.