2014. április 28., hétfő

Gigantikus székely zászlót avattak Zeteváralján

Ünnepi szentmise és kulturális műsor keretében avatták fel vasárnap Zeteváralján azt a hatalmas székely zászlót, amelyet egy helyi fiatalember, György Sándor álmodott és valósított meg a faluközösség támogatásával.


Zeteváralja, magyarság, Székelyföld, székely zászló, kultúra,
A galéria megtekintéséhez kattintson a fotóra
A település Kövesdomb nevű dűlőjén található, húsz méteres oszlopra tűzött, 105 négyzetméteres lobogót Kisbaconban készítették.

A felemelő ünnepségen több száz résztvevő hallgatta végig a Mátyás Gábor plébános által celebrált szentmisét és a kulturális műsorokat. Ünnepi beszédet mondott Sánduly Lajos zeteváraljai pedagógus, Nagy Attila polgármester és Krizbai Imre baróti református lelkész, valamint elhangzott Wass Albert A láthatatlan lobogó és Szilágyi Béla Székely Miatyánk című verse.

Zeteváralja, magyarság, Székelyföld, székely zászló, kultúra,
A galéria megtekintéséhez kattintson a fotóra
A baróti Zathureczky Gyula református kórus és a helyi fúvószenekar előadása tovább gazdagította a közel háromórás ünnepséget.

Több felszólaló szerint Erdély legnagyobb székely lobogója a zeteváraljai, ám mivel globális szinten nincs tudomásunk nagyobbról, nagy valószínűséggel ez lehet a világ legnagyobb székely zászlója.

Szöveg és fotók: Z. Nagy István

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.