2014. április 13., vasárnap

Fölszállott a páva: megvannak a döntősök

Teljessé vált a "Fölszállott a páva" című népzenei és néptáncos tehetségkutató verseny idei döntőseinek listája. A szombati második középdöntőből a zsűri négy - kategóriánként egy - fellépőt juttatott a döntőbe; a nézők SMS-szavazatai alapján is továbbjut egy eladó.


Fölszállott a páva, Vaszi Levente, kultúra, népzene, néptánc, tehetségkutató, hagyományok,

A zsűri döntése értelmében ezúttal a kosteleki katonadalokkal érkező Vaszi Levente, az ördöngösfüzesi sűrű és ritka fogásolással színpadra lépő táncos, Balogh Károly, a naszvadi dudazenével visszatérő Kurdi Gábor, valamint a madocsai táncokat előadó Szinvavölgyi Néptáncműhely jutott tovább, míg a nézők a Cirkalom Táncegyüttesnek szavaztak bizalmat. 

A műsor szombat esti adásában a döntőbe jutott előadókon kívül a Nyírség és a Mlinarak néptáncegyüttesek, Tintér Gabriella énekes szólista, a táncosok közül Németh Antal, a zenekarok és hangszeres szólisták közül pedig a Tanyád és a Góbé zenekarok léptek színpadra.Az április 5-i első középdöntőből nézői szavazatokkal a nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes, míg a zsűri döntése alapján Kacsó Hanga Borbála, a kolozsvári Tokos Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes, valamint Kaszai Lili és Fundák Kristóf jutott tovább a döntőbe.

A tehetségkutatót, amelyet a Duna és a Duna World csatorna élőben közvetít, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Hagyományok Házával együttműködésben szervezi. A döntőre április 19-én kerül sor.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.