2014. április 15., kedd

Felfújható gyerekülés autóba

Kisgyermekes autósok pontosan tudják, hogy a gyerekülés mennyi macerával jár amiatt, hogy az ilyen ülőalkalmatosságok méretesek, nehezen mozgathatóak és nem egyszerű a rögzítésük sem. A Volvo egy új megoldással igyekszik könnyebbé tenni a kisgyermekkel autózást.


gyerekülés, Volvo, felfújható gyerekülés, biztonság, autó, The Inflatable Child Seat Concept

A svéd gyártó felfújható gyermekülést mutatott be: az eszköz egy elektromotor segítségével 40 másodperc alatt felfújható és leengedhető, a súly kevesebb mint 5 kilogramm, összecsomagolva pedig elfér egy hátizsákban.

A gyerekülés Bluetooth-kapcsolatra is alkalmas, így a szülők távvezérléssel is megkezdheti az ülés felfújását vagy leeresztését.
Számomra a gyermekek biztonsága mindig a legfontosabb dolog és amikor két totyogó kisgyermekünk volt, sokat küszködtünk a méretes gyerekülésekkel reptereken és a taxikban. A szülők számára komoly kihívás kisgyerekkel utazni, így minden megoldás jól jön, ami egyszerűsíti a szülők dolgát. (Lawrence Abele, a Volvo Los Angeles-i tervezőközpontjának dizájnmenedzsere, a felfújható gyerekülés tervezője)


Az újdonság egyelőre csak koncepció és azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kerülhet sorozatgyártásba.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: HVG | Fotó: Volvo