2014. április 26., szombat

Ébresszétek fel a világot! | A romániai nyomort ábrázoló kép nyert a fotópályázaton

Hajdú D. András "Álom és valóság" című képe nyerte a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége "Ébresszétek fel a világot!" címmel meghirdetett fotópályázatát.


Makúsz, fotópályázat, hit, fényképészet, Hajdú D. András, Románia, Erdély, Nagybánya, nyomor, családi élet, gyermekkor,
A szerző képaláírása: "Ünnepnap ha az étel nem a szeméttelepről kerül Rohit tányérjára. Az öt gyermeket egyedül nevelő édesanya Gáspár Kati egy mindösszesen 6 négyzetméteres kalyibában él immáron hatodik éve a romániai Nagybányán. A város bontásra ítélte a városrészt ahol meghúzták magukat, így bármikor utcára kerülhetnek."
A másfél millió forint összdíjazású verseny első helyezettjének képe egy ötgyermekes, nagybányai édesanya nyomorúságos lakásbelsőjében étkező gyermekét ábrázolja.

A második helyezett Simonyi Balázs "Lábon kihordott álom" című sorozata lett, amely maratonistákat mutat be célba érkezésünk utáni pihenőjük közben. A harmadik helyet pedig Balogh Zoltán nyerte el "A Lunik 9 gyermekei" című fekete-fehér sorozatával, amely a kassai panelrengeteg szegénységében felnövő generációk kilátástalan sorsát jeleníti meg.

A közönségszavazáson Frigyesy Ágnes "Szeretet-ösvényén Csaba testvérrel" című sorozata nyert.

Makúsz, fotópályázat, hit, fényképészet, Hajdú D. András, Románia, Erdély, Nagybánya, nyomor, családi élet, gyermekkor,

A Ferenc pápa mondata által ihlettett pályázatra olyan képek érkeztek, amelyek szabadon reflektáltak a kiírás címére és témájuk, szereplőik által önmagukon túlmutató üzenetet hordoztak.

A beérkezett pályaművekből a díjazott alkotások mellett a szakmai zsűri további 11 alkotó művét válogatta be a Millenárison nyílt szabadtéri kiállítás anyagába, amely egy hónapon át lesz látogatható.

A pályázaton nevezett képek, valamint a kiállítás teljes anyaga megtekinthető a MAKÚSZ honlapján.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.
Forrás: MTI | makusz.hu
Fotó: Hajdú D. András