2014. április 11., péntek

A Nemzeti Múzeum kiállítja Orbán Viktor hátizsákját

A magyar miniszterelnök régi hátizsákja a Nemzeti Múzeumba kerül - írja pénteki számában a Blikk. A 2006-ban fiától kölcsönvett táskát vadonatúj brazil modellre cserélte Orbán.


Az új hátizsák.
A lap a kormányfő közeli munkatársát idézi, aki azt mondta: a Magyar Nemzeti Múzeum legújabb korral foglalkozó munkatársai már korábban is kértek gyűjteményük részére személyes tárgyat a miniszterelnöktől, aki így a régi táskáját örömmel adta át nekik.

A Blikknek Gál Vilmos főmuzeológus is nyilatkozott, aki elmondta, hogy a hátizsákot rövidesen átveszi a múzeum, amely már korábbi állami vezetőktől, kormányfőktől is kapott különböző tárgyakat. Orbán Viktortól ez lesz az első. Arról, hogy pontosan mikortól és hol lesz kiállítva, később döntenek.

A hátizsák fiamé volt. Egyszer kölcsönkértem, megszerettem, mert minden elfér benne. Végül nálam is maradt - mondta korábban a lapnak Orbán Viktor a táskáról, amelyen a 2006-os futball-világbajnokság emblémája díszeleg.

A miniszterelnök új táskájáról, amelyen már a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság hivatalos emblémája látható, feltett egy fényképet a Facebook-oldalára "Új ciklushoz új táska dukál" címmel.

A Blikk szerint az új táskát, ami a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság egyik hivatalos terméke, Orbán egyenesen Brazíliából rendelte, 65 brazil realba, azaz körülbelül 6500 magyar forintba került, amelyet a kormányfő saját zsebből fizetett ki.

Kövessen bennünket a Facebookon!
Ha tetszett a cikk és tetszik az oldal, csatlakozzon közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott talál meg; színes, extra tartalommal várjuk Önöket: hasznos tudnivalók, fotók, videók, góbéságok, rövid- és gyorshírek.